Predsednik republike obiskal Struževo pri Kranju

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Struževo pri Kranju. Krajani so svoj praznik obeležili s prireditvijo "Struževo jutri", kjer so predstavili rezultate svojih prizadevanj za razvoj kraja, kjer živi 800 prebivalcev. 

V zadnjih letih so krajani s samoprispevki in prostovoljnim delom zgradili dva domova krajevne skupnosti, športno igrišče, zaključili so z obnovo "Savskega drevoreda", v prihodnjem tednu pa vrata odpira tudi Waldorfski vrtec. Prisrčen program so obogatile glasbene točke otrok Osnovne šole Franceta Prešerna: otroci so predsedniku Pahorju in zbranim krajanom predstavili svoje glasbeno znanje in plesne vragolije.

Predsednik Republike se je v nagovoru krajanom zahvalil za vabilo, da lahko z njimi praznuje dan njihovih dosežkov. Poudaril je, da so ti dosežki plod solidarnosti in prostovoljstva. Njihov trud, tako predsednik, je rezultat njihovih lastnih ravnanje in odločitve, da si ljudje pomagajo, ker je tako prav in ker tako poskrbijo, da je okolica lepša in prijaznejša, zanje in predvsem za prihodnje generacije. V imenu gostitelja se je predsedniku republike za obisk v Struževem zahvalil Boštjan Trilar, župan občine Kranj.

Ob zaključku kulturnega dela programa si je predsednik Pahor vzel čas za pogovor s krajani, ki so mu izrazili iskreno željo, da jih ponovno obišče. V spremstvu župana in Tomaža Sajovica, predsednika Krajevne skupnosti Struževo, si je predsednik republike ogledal še prostore Waldorfskega vrtca, ki bo v ponedeljek odprl vrata najmlajšim. Krajani so ga s prostovoljnim delom uredili zato, da bo lahko čimveč otrok zgodnja leta preživelo v domačem naselju.

 

FOTOGALERIJA

 

FOTOGALERIJA

 

Uradne ure

Vsak prvi torek v mesecu:

od 19. do 20. ure

V DOMU KS STRUŽEVO

 

Kontakt:

TOMAŽ SAJOVIC           
T:040 652 225     
 
JOŠT ŠTIRN   
T:040 455 153