STRUŽEVSKI VEČER POD JESENOM

”Anekdota pravi, da so se daljnega leta 1485, v začetku poletja zbrali fantje na Hribčku. 
 
Vsak je lahko pokazal svoj talent, najslabšega Krištofa, pa so poslali s čolnom po Savi, da si ogleda kje je tista dežela kastiljska, kjer je včasih živel naš zavetnik Sveti Jakob. Krištof je našel deželo, kraljica je opazila njegov talent in ga poslala naprej. 
Fantje so jeseni, ko vročine več ni bilo (in tudi malega Krištofa ne), posadili majhno drevo, ki je zraslo v očeta vseh dreves. Krištof drevesa ni poznal, zato tudi poti nazaj ni več našel. Leta 1492 je tako odkril deželo, kjer so bili ljudje drugačni in opazil, da kar naenkrat ni več »zadnji na vasi«. Fantje so se razjezili, leta 1497 odhiteli v Ljubljano, vpisali Struževo v Star urbar, vendar je bilo že prepozno, talent je izginil, Amerika nas je prehitela, edino Jesen je rastel.«
 
DRAGE KRAJANKE IN KRAJANI,
 
VABLJENI STE 
 
V PETEK, 24.07.2015 OB 20.00 URI NA 
 
»STRUŽEVSKI VEČER POD JESENOM«
 
Naši upi se bodo predstavili, vas kaj novega naučili in zabavali. Vodila jih bosta moža, ki sta ime Struževega ponesla v deželo, vendar jih Jesen drži trdno priklenjena na Hribček.Veliko sence in zavetja je pod drevesom, zato pridite in poiščite še vi svoje vezi in talente.

Uradne ure

Vsak prvi torek v mesecu:

od 19. do 20. ure

V DOMU KS STRUŽEVO

 

Kontakt:

TOMAŽ SAJOVIC           
T:040 652 225     
 
JOŠT ŠTIRN   
T:040 455 153